Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Selen per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (µg) |
1. | Grisnjure | 100 | 190,0 |
2. | Makrill konserv | 100 | 130,0 |
3. | Njure nöt | 100 | 124,0 |
4. | Kalvnjure | 100 | 118,0 |
5. | Hummer | 100 | 104,0 |
6. | Hummer konserv el kokt | 100 | 100,0 |
7. | Ostron | 100 | 70,0 |
8. | Ål flat- o varmrökt | 100 | 66,7 |
9. | Lammnjure | 100 | 66,0 |
10. | Kycklinglever stekt | 100 | 63,1 |
11. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 63,0 |
12. | Musslor | 100 | 60,0 |
13. | Musslor konserv u lag | 100 | 60,0 |
14. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 60,0 |
15. | Ål rund- o varmrökt | 100 | 59,6 |
16. | Ål | 100 | 57,0 |
17. | Musslor konserv m lag | 100 | 56,0 |
18. | Abborre kokt | 100 | 55,6 |
19. | Njurstuvning | 100 | 55,1 |
20. | Måltidsersättning chokladsmak pulver Nutrilett Intensiv | 100 | 51,6 |
21. | Bläckfisk | 100 | 50,0 |
22. | Grislever | 100 | 50,0 |
23. | Havskräfta | 100 | 50,0 |
24. | Krabba blå | 100 | 50,0 |
25. | Krabba kokt | 100 | 50,0 |
26. | Krabba konserv | 100 | 50,0 |
27. | Kräfta | 100 | 50,0 |
28. | Kräfta konserv el kokt | 100 | 50,0 |
29. | Lever ren | 100 | 50,0 |
30. | Ostron konserv m lag | 100 | 50,0 |
31. | Paranötter | 100 | 50,0 |
32. | Sniglar vinbergssnäckor | 100 | 50,0 |
33. | Tonfisk stekt | 100 | 46,4 |
34. | Kycklinglever | 100 | 46,0 |
35. | Abborre | 100 | 44,1 |
36. | Hälleflundra kokt | 100 | 43,9 |
37. | Renkött kokt | 100 | 42,3 |
38. | Tonfisk i olja konserv | 100 | 42,0 |
39. | Tonfisk i olja konserv avrunnen | 100 | 42,0 |
40. | Tonfisk i vatten konserv avrunnen | 100 | 42,0 |
41. | Makrill opanerad stekt | 100 | 40,8 |
42. | Makrill kokt | 100 | 40,5 |
43. | Abborrfilé panerad stekt | 100 | 40,3 |
44. | Renkött torkat | 100 | 40,0 |
45. | Hummersås | 100 | 39,8 |
46. | Hälleflundra | 100 | 39,0 |
47. | Hälleflundra panerad stekt | 100 | 39,0 |
48. | Mjukost smältost ca 22% fett La vache qui rit | 100 | 39,0 |
49. | Lättkaviar Kalles | 100 | 38,4 |
50. | Sik urtagen varmrökt | 100 | 38,3 |
51. | Makrill | 100 | 37,1 |
52. | Tonfisk rå | 100 | 36,5 |
53. | Makrillfilé konserv i tomatsås | 100 | 36,0 |
54. | Makrill panerad stekt | 100 | 35,6 |
55. | Sardiner i olja konserv | 100 | 35,0 |
56. | Sardiner i tomatsås konserv | 100 | 35,0 |
57. | Lax kokt | 100 | 34,4 |
58. | Rödspättafilé kokt | 100 | 32,5 |
59. | Lax stekt | 100 | 32,3 |
60. | Grönpepparpaté | 100 | 32,2 |
61. | Bacon magert gris rökt stekt | 100 | 31,5 |
62. | Duva stekt M | 100 | 31,1 |
63. | Braxen | 100 | 31,0 |
64. | Gås stekt | 100 | 31,0 |
65. | Torskfilé kokt | 100 | 30,9 |
66. | Vitling kokt | 100 | 30,7 |
67. | Rödspättafilé opanerad stekt | 100 | 30,2 |
68. | Marulk | 100 | 30,0 |
69. | Renkött rökt | 100 | 30,0 |
70. | Äggula | 100 | 30,0 |
71. | Torsk opanerad stekt | 100 | 29,3 |
72. | Sik kokt | 100 | 29,2 |
73. | Makrillfilé varmrökt | 100 | 29,0 |
74. | Renkött ugnsstekt | 100 | 29,0 |
75. | Rödspätta | 100 | 29,0 |
76. | Regnbågslax panerad stekt | 100 | 28,9 |
77. | Rödspättafilé panerad stekt | 100 | 28,7 |
78. | Renskav stekt m vispgrädde | 100 | 28,5 |
79. | Lax sida kallrökt | 100 | 28,4 |
80. | Regnbågslax sida kallrökt | 100 | 28,1 |
81. | Fasan stekt | 100 | 27,9 |
82. | Sill salt kokt | 100 | 27,8 |
83. | Makrill urtagen varmrökt | 100 | 27,7 |
84. | Fiskfärs kokt | 100 | 27,3 |
85. | Lake | 100 | 27,3 |
86. | Regnbågslax inkokt | 100 | 27,0 |
87. | Röding urtagen varmrökt | 100 | 27,0 |
88. | Torsk | 100 | 27,0 |
89. | Piggvar kokt | 100 | 26,8 |
90. | Regnbågslax urtagen varmrökt | 100 | 26,8 |
91. | Lax urtagen varmrökt | 100 | 26,1 |
92. | Gravad lax | 100 | 26,0 |
93. | Lax | 100 | 26,0 |
94. | Lax rimmad | 100 | 26,0 |
95. | Regnbågslax | 100 | 26,0 |
96. | Röding | 100 | 26,0 |
97. | Siklöja | 100 | 26,0 |
98. | Stillahavslax | 100 | 26,0 |
99. | Torskfilé panerad stekt hemlagad | 100 | 26,0 |
100. | Öring | 100 | 26,0 |