Du är här: Hem » Kaloritabellen » Öring

Öring

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst kokt
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett14,2%
 Protein85,8%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 110kcal
 Energi kJ462kJ
 Fett3,3g
 Protein20g
FettEnkelomättade fettsyror0,8g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,1g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 0,4g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,2g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,1g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 0,5g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,1g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,1g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,2g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,1g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 0,3g
 Fleromättade fettsyror0,9g
 Kolesterol50mg
 Mättade fettsyror0,6g
MineralämnenFosfor290mg
 Järn0,7mg
 Kalcium20mg
 Kalium415mg
 Magnesium30mg
 Natrium53mg
 Selen26µg
 Zink1mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,65mg
 Folat (Folsyra) 26µg
 Niacin (Vitamin B3) 3,5mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 7,2mg
 Retinol (Vitamin A) 12µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 12µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,14mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,1mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 5µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,69mg
 Vitamin D9µg
 Vitamin E0,65mg
ÖvrigtAska1,5g
 Avfall30%
 Vatten75,2g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa