Renskav stekt m vispgrädde
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 54,8 | % |
| | Protein | 42,2 | % |
| | Kolhydrater | 3,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 360 | kcal |
| | Energi kJ | 1506 | kJ |
| | Fett | 29,5 | g |
| | Kolhydrat | 1,6 | g |
| | Protein | 22,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,9 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 2,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 7,7 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 1,9 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| | Kolesterol | 139,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 16 | g |
| | Transfettsyror | 0,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 242 | mg |
| | Jod | 85 | µg |
| | Järn | 3,24 | mg |
| | Kalcium | 44 | mg |
| | Kalium | 384 | mg |
| | Magnesium | 42 | mg |
| | Natrium | 985 | mg |
| | Selen | 28,5 | µg |
| | Zink | 5,5 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,02 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 85 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 164 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 171 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,58 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,71 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg |
| | Vitamin D | 0,44 | µg |
| | Vitamin E | 2,02 | mg |
| | Vitamin K | 2 | µg |
| Övrigt | Aska | 3,4 | g |
| | Vatten | 42,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar