Renkött kokt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 14,5 | % | |
| Protein | 85,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 200 | kcal |
| Energi kJ | 838 | kJ | |
| Fett | 6,1 | g | |
| Protein | 36 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 76,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 398 | mg |
| Jod | 19 | µg | |
| Järn | 11,34 | mg | |
| Kalcium | 22 | mg | |
| Kalium | 745 | mg | |
| Magnesium | 56 | mg | |
| Natrium | 228 | mg | |
| Selen | 42,3 | µg | |
| Zink | 8,12 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,42 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 8,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,2 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,71 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,31 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,93 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,37 | mg | |
| Vitamin D | 0,47 | µg | |
| Vitamin E | 1,42 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| Avfall | 51 | % | |
| Vatten | 55,8 | g | |