Sardiner i tomatsås konserv
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 41,2 | % |
| | Protein | 57,1 | % |
| | Kolhydrater | 1,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 217 | kcal |
| | Energi kJ | 906 | kJ |
| | Fett | 14,8 | g |
| | Kolhydrat | 0,6 | g |
| | Protein | 20,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 5 | g |
| | Kolesterol | 70 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,7 | g |
| Kolhydrater | Monosackarider | 0,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 250 | mg |
| | Järn | 3,6 | mg |
| | Kalcium | 174 | mg |
| | Kalium | 375 | mg |
| | Magnesium | 37 | mg |
| | Natrium | 460 | mg |
| | Selen | 35 | µg |
| | Zink | 2,1 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1090 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 146 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 237 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,33 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 7,8 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg |
| | Vitamin D | 12 | µg |
| | Vitamin E | 2,3 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Vatten | 62 | g |
Källa, referenser och övriga länkar