Sik kokt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 2,8 | % | |
| Protein | 97,2 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 106 | kcal |
| Energi kJ | 444 | kJ | |
| Fett | 0,7 | g | |
| Protein | 24,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Kolesterol | 55,4 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 291 | mg |
| Jod | 33 | µg | |
| Järn | 0,27 | mg | |
| Kalcium | 15 | mg | |
| Kalium | 568 | mg | |
| Magnesium | 34 | mg | |
| Natrium | 211 | mg | |
| Selen | 29,2 | µg | |
| Zink | 0,47 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,52 | mg |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,7 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,4 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,57 | mg | |
| Vitamin D | 9,37 | µg | |
| Vitamin E | 0,52 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 47 | % | |
| Vatten | 72,9 | g | |