Ål
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 69,3 | % | |
| Protein | 30,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 351 | kcal |
| Energi kJ | 1469 | kJ | |
| Fett | 33 | g | |
| Protein | 14,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 14,4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 2,9 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 11 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,4 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 7,4 | g | |
| Kolesterol | 126 | mg | |
| Mättade fettsyror | 7,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 175 | mg |
| Jod | 60 | µg | |
| Järn | 0,4 | mg | |
| Kalcium | 43 | mg | |
| Kalium | 205 | mg | |
| Magnesium | 10 | mg | |
| Natrium | 53 | mg | |
| Selen | 57 | µg | |
| Zink | 2,6 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 8 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,3 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 2500 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2500 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,22 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,4 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,38 | mg | |
| Vitamin D | 30 | µg | |
| Vitamin E | 8 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Avfall | 20 | % | |
| Vatten | 51,5 | g | |