Torsk opanerad stekt
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt mager < 5% fett |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 4,1 | % | |
| Protein | 95,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 82 | kcal |
| Energi kJ | 342 | kJ | |
| Fett | 0,8 | g | |
| Protein | 18,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 54,3 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 207 | mg |
| Jod | 114 | µg | |
| Järn | 0,23 | mg | |
| Kalcium | 19 | mg | |
| Kalium | 386 | mg | |
| Magnesium | 31 | mg | |
| Natrium | 485 | mg | |
| Selen | 29,3 | µg | |
| Zink | 0,44 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,09 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,6 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,74 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
| Vitamin D | 1,09 | µg | |
| Vitamin E | 1,09 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Avfall | 37 | % | |
| Vatten | 78,5 | g | |