Piggvar kokt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 9,1 | % | |
| Protein | 90,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 89 | kcal |
| Energi kJ | 372 | kJ | |
| Fett | 1,8 | g | |
| Protein | 17,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
| Kolesterol | 53,6 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 171 | mg |
| Jod | 19 | µg | |
| Järn | 0,54 | mg | |
| Kalcium | 19 | mg | |
| Kalium | 311 | mg | |
| Magnesium | 48 | mg | |
| Natrium | 271 | mg | |
| Selen | 26,8 | µg | |
| Zink | 0,21 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,86 | mg |
| Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,96 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
| Vitamin D | 2,19 | µg | |
| Vitamin E | 0,86 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Avfall | 55 | % | |
| Vatten | 78,6 | g | |