Hummersås
| Maträttstyp: | Sås | 
| Rätt/råvara: | Tillbehör | 
| Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs ej på pulver | 
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 46,3 | % | |
| Protein | 38,8 | % | |
| Kolhydrater | 15,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 135 | kcal | 
| Energi kJ | 563 | kJ | |
| Fett | 9,9 | g | |
| Kolhydrat | 3,2 | g | |
| Protein | 8,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,7 | g | 
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,7 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,7 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
| Kolesterol | 72 | mg | |
| Mättade fettsyror | 5,6 | g | |
| Transfettsyror | 0,2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g | 
| Fibrer | 0,1 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 92 | mg | 
| Jod | 2 | µg | |
| Järn | 0,43 | mg | |
| Kalcium | 41 | mg | |
| Kalium | 132 | mg | |
| Magnesium | 22 | mg | |
| Natrium | 315 | mg | |
| Selen | 39,8 | µg | |
| Zink | 1,43 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,08 | mg | 
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 50 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 81 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 85 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,27 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
| Vitamin D | 0,32 | µg | |
| Vitamin E | 1,08 | mg | |
| Vitamin K | 1 | µg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g | 
| Avfall | 28 | % | |
| Vatten | 76,6 | g | |