Renkött ugnsstekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Ren färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 24,0 | % | |
| Protein | 76,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 167 | kcal |
| Energi kJ | 697 | kJ | |
| Fett | 7,7 | g | |
| Protein | 24,4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,6 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Kolesterol | 90,5 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 219 | mg |
| Jod | 12 | µg | |
| Järn | 3,25 | mg | |
| Kalcium | 8 | mg | |
| Kalium | 337 | mg | |
| Magnesium | 38 | mg | |
| Natrium | 202 | mg | |
| Selen | 29 | µg | |
| Zink | 5,57 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,97 | mg |
| Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 9 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,56 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,21 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,85 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg | |
| Vitamin D | 0,32 | µg | |
| Vitamin E | 0,97 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Avfall | 30 | % | |
| Vatten | 66,7 | g | |