Kycklinglever
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 15,9 | % | |
| Protein | 81,2 | % | |
| Kolhydrater | 2,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 115 | kcal |
| Energi kJ | 482 | kJ | |
| Fett | 3,8 | g | |
| Kolhydrat | 0,7 | g | |
| Protein | 19,4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
| Kolesterol | 440 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 333 | mg |
| Järn | 7,3 | mg | |
| Kalcium | 7 | mg | |
| Kalium | 255 | mg | |
| Magnesium | 19 | mg | |
| Natrium | 67 | mg | |
| Selen | 46 | µg | |
| Zink | 2,4 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,6 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 34 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 995 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 12 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,6 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 9500 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9500 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 2,4 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,48 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 32 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,79 | mg | |
| Vitamin D | 0,4 | µg | |
| Vitamin E | 2,6 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Vatten | 74,8 | g | |