Hälleflundra kokt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 20,5 | % | |
| Protein | 79,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
| Energi kJ | 558 | kJ | |
| Fett | 5,4 | g | |
| Protein | 21 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,9 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | |
| Kolesterol | 56,3 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 237 | mg |
| Jod | 72 | µg | |
| Järn | 0,8 | mg | |
| Kalcium | 16 | mg | |
| Kalium | 450 | mg | |
| Magnesium | 26 | mg | |
| Natrium | 451 | mg | |
| Selen | 43,9 | µg | |
| Zink | 0,56 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,79 | mg |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 9,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,2 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 34 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,01 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,43 | mg | |
| Vitamin D | 10,13 | µg | |
| Vitamin E | 0,79 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,6 | g |
| Avfall | 23 | % | |
| Vatten | 71 | g | |