Gås stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Övrig fågel |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 62,6 | % | |
| Protein | 29,7 | % | |
| Kolhydrater | 7,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 490 | kcal |
| Energi kJ | 2052 | kJ | |
| Fett | 43,4 | g | |
| Kolhydrat | 5,3 | g | |
| Protein | 20,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 22,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 21,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 4,8 | g | |
| Kolesterol | 103,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 12,6 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 3,2 | g | |
| Sackaros | 1,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 308 | mg |
| Jod | 16 | µg | |
| Järn | 3,29 | mg | |
| Kalcium | 18 | mg | |
| Kalium | 456 | mg | |
| Magnesium | 33 | mg | |
| Natrium | 214 | mg | |
| Selen | 31 | µg | |
| Zink | 1,29 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,73 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 10,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 39 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 39 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,37 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,31 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,61 | mg | |
| Vitamin D | 1,81 | µg | |
| Vitamin E | 0,73 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 28 | % | |
| Vatten | 28,3 | g | |