Makrill kokt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 43,0 | % | |
| Protein | 57,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 242 | kcal |
| Energi kJ | 1011 | kJ | |
| Fett | 16,5 | g | |
| Protein | 21,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,6 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,8 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 4,4 | g | |
| Kolesterol | 53,3 | mg | |
| Mättade fettsyror | 4,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 263 | mg |
| Jod | 86 | µg | |
| Järn | 0,71 | mg | |
| Kalcium | 10 | mg | |
| Kalium | 506 | mg | |
| Magnesium | 33 | mg | |
| Natrium | 255 | mg | |
| Selen | 40,5 | µg | |
| Zink | 0,36 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 12,9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 16,9 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 43 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 43 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,67 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,75 | mg | |
| Vitamin D | 13,99 | µg | |
| Vitamin E | 0,3 | mg | |
| Övrigt | Aska | 3,6 | g |
| Avfall | 45 | % | |
| Vatten | 56,4 | g | |