Ål ugnsstekt hemlagad
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Tillverkare: | Hemlagat |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt fet > 5% fett |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 68,0 | % | |
| Protein | 27,0 | % | |
| Kolhydrater | 5,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 436 | kcal |
| Energi kJ | 1825 | kJ | |
| Fett | 40,5 | g | |
| Kolhydrat | 3 | g | |
| Protein | 16,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 17,7 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,7 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 3,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 13,8 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,5 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 8,8 | g | |
| Kolesterol | 140 | mg | |
| Mättade fettsyror | 10,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 181 | mg |
| Järn | 1,1 | mg | |
| Kalcium | 44 | mg | |
| Kalium | 220 | mg | |
| Magnesium | 15 | mg | |
| Natrium | 490 | mg | |
| Selen | 60 | µg | |
| Zink | 3,6 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 38 | mg |
| Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 3500 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3500 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,34 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,6 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | |
| Vitamin D | 35 | µg | |
| Vitamin E | 38 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,2 | g |
| Avfall | 13 | % | |
| Vatten | 38 | g | |