Sardiner i olja konserv
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 46,8 | % |
| | Protein | 53,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 284 | kcal |
| | Energi kJ | 1189 | kJ |
| | Fett | 21,1 | g |
| | Protein | 24 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 5,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,5 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 10,9 | g |
| | Kolesterol | 80 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 300 | mg |
| | Jod | 25 | µg |
| | Järn | 2,8 | mg |
| | Kalcium | 191 | mg |
| | Kalium | 560 | mg |
| | Magnesium | 39 | mg |
| | Natrium | 510 | mg |
| | Selen | 35 | µg |
| | Zink | 2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,7 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 16 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 6,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 113 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 114 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,39 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 11,5 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| | Vitamin D | 15 | µg |
| | Vitamin E | 1,7 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| | Avfall | 13 | % |
| | Vatten | 53 | g |
Källa, referenser och övriga länkar