Torsk
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 4,0 | % | |
| Protein | 96,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
| Energi kJ | 315 | kJ | |
| Fett | 0,7 | g | |
| Protein | 17 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 50 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
| Jod | 55 | µg | |
| Järn | 0,2 | mg | |
| Kalcium | 16 | mg | |
| Kalium | 355 | mg | |
| Magnesium | 28 | mg | |
| Natrium | 50 | mg | |
| Selen | 27 | µg | |
| Zink | 0,4 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,8 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,23 | mg | |
| Vitamin D | 1 | µg | |
| Vitamin E | 1 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Avfall | 34 | % | |
| Vatten | 81,2 | g | |