Abborre
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 2,9 | % | |
| Protein | 97,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 86 | kcal |
| Energi kJ | 359 | kJ | |
| Fett | 0,6 | g | |
| Protein | 19,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Kolesterol | 77,8 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 219 | mg |
| Jod | 8 | µg | |
| Järn | 0,24 | mg | |
| Kalcium | 16 | mg | |
| Kalium | 389 | mg | |
| Magnesium | 27 | mg | |
| Natrium | 33 | mg | |
| Selen | 44,1 | µg | |
| Zink | 0,52 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,9 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,49 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 | mg | |
| Vitamin D | 21,4 | µg | |
| Vitamin E | 0,74 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 60 | % | |
| Vatten | 78,6 | g | |