Röding
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 34,6 | % | |
| Protein | 65,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 155 | kcal |
| Energi kJ | 650 | kJ | |
| Fett | 9,4 | g | |
| Protein | 17,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,8 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 3,5 | g | |
| Kolesterol | 55 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 234 | mg |
| Järn | 0,3 | mg | |
| Kalcium | 8 | mg | |
| Kalium | 342 | mg | |
| Magnesium | 25 | mg | |
| Natrium | 31 | mg | |
| Selen | 26 | µg | |
| Zink | 0,4 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,9 | mg |
| Folat (Folsyra) | 26 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 8,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 30 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 5 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,69 | mg | |
| Vitamin D | 10 | µg | |
| Vitamin E | 1,9 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 22 | % | |
| Vatten | 71,8 | g | |