Makrill konserv
| Maträttstyp: | Konserv |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 59,7 | % | |
| Protein | 40,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 324 | kcal |
| Energi kJ | 1357 | kJ | |
| Fett | 28 | g | |
| Protein | 18,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,4 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2,7 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 7,7 | g | |
| Kolesterol | 75 | mg | |
| Mättade fettsyror | 6 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 150 | mg |
| Järn | 1,1 | mg | |
| Kalcium | 15 | mg | |
| Kalium | 320 | mg | |
| Magnesium | 20 | mg | |
| Natrium | 260 | mg | |
| Selen | 130 | µg | |
| Zink | 0,5 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,9 | mg |
| Folat (Folsyra) | 1 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 9 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,6 | mg | |
| Vitamin D | 2,8 | µg | |
| Vitamin E | 0,9 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Vatten | 51,9 | g | |