Rödspättafilé opanerad stekt
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt mager < 5% fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,7 | % |
| | Protein | 97,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 95 | kcal |
| | Energi kJ | 398 | kJ |
| | Fett | 0,6 | g |
| | Protein | 22 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Kolesterol | 58,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 193 | mg |
| | Jod | 85 | µg |
| | Järn | 0,08 | mg |
| | Kalcium | 14 | mg |
| | Kalium | 430 | mg |
| | Magnesium | 26 | mg |
| | Natrium | 517 | mg |
| | Selen | 30,2 | µg |
| | Zink | 0,45 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,7 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,33 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,62 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg |
| | Vitamin D | 2,05 | µg |
| | Vitamin E | 0,44 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| | Avfall | 51 | % |
| | Vatten | 75,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar