Njure nöt
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 23,4 | % | |
| Protein | 72,5 | % | |
| Kolhydrater | 4,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 113 | kcal |
| Energi kJ | 473 | kJ | |
| Fett | 5,1 | g | |
| Kolhydrat | 0,9 | g | |
| Protein | 15,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolesterol | 375 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 230 | mg |
| Jod | 4 | µg | |
| Järn | 7,2 | mg | |
| Kalcium | 15 | mg | |
| Kalium | 189 | mg | |
| Magnesium | 10 | mg | |
| Natrium | 195 | mg | |
| Selen | 124 | µg | |
| Zink | 1,6 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 80 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 68 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 8,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 205 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 211 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 3,6 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,39 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 31 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,43 | mg | |
| Vitamin D | 1 | µg | |
| Vitamin E | 0,3 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 10 | % | |
| Vatten | 77 | g | |