Gravad lax
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 27,8 | % | |
| Protein | 64,0 | % | |
| Kolhydrater | 8,2 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 179 | kcal |
| Energi kJ | 747 | kJ | |
| Fett | 9,2 | g | |
| Kolhydrat | 2,7 | g | |
| Protein | 21,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,8 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 2,5 | g | |
| Kolesterol | 70 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,8 | g |
| Sackaros | 2,8 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
| Järn | 0,4 | mg | |
| Kalcium | 26 | mg | |
| Kalium | 295 | mg | |
| Magnesium | 24 | mg | |
| Natrium | 1930 | mg | |
| Selen | 26 | µg | |
| Zink | 0,4 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 26 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,9 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 30 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,18 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 5 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,78 | mg | |
| Vitamin D | 12,5 | µg | |
| Vitamin E | 2,2 | mg | |
| Övrigt | Aska | 5,9 | g |
| Avfall | 10 | % | |
| Vatten | 61 | g | |