Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Vitamin B12 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (µg) |
1. | Nötlever ej panerad stekt | 100 | 120,3 |
2. | Nötlever | 100 | 110,0 |
3. | Nötlever panerad stekt | 100 | 105,8 |
4. | Lammlever | 100 | 84,0 |
5. | Lever ren | 100 | 84,0 |
6. | Lammnjure | 100 | 63,0 |
7. | Kalvlever | 100 | 60,0 |
8. | Leverbiff mald stekt fryst | 100 | 43,4 |
9. | Grislever | 100 | 40,0 |
10. | Levergryta m grönsaker fryst | 100 | 38,0 |
11. | Kycklinglever stekt | 100 | 35,1 |
12. | Kycklinglever | 100 | 32,0 |
13. | Leverbiff mald lever rå fryst | 100 | 31,0 |
14. | Leverbiff mald lever stekt hemlagad | 100 | 31,0 |
15. | Leverpalt | 100 | 31,0 |
16. | Leverstuvning fryst | 100 | 31,0 |
17. | Leverstuvning hemlagad | 100 | 31,0 |
18. | Njure nöt | 100 | 31,0 |
19. | Kalvnjure | 100 | 23,0 |
20. | Njurpalt | 100 | 18,9 |
21. | Leverpastej bredbar ca 24% fett | 100 | 18,6 |
22. | Leverpastej skivbar 26% fett | 100 | 18,6 |
23. | Nöt levergryta äpple potatis lök tomat | 100 | 18,3 |
24. | Löjrom saltad | 100 | 18,0 |
25. | Ostron | 100 | 18,0 |
26. | Torskrom sillrom m.fl. rå | 100 | 18,0 |
27. | Grisnjure | 100 | 17,0 |
28. | Njurstuvning | 100 | 16,5 |
29. | Böckling filé dubbel varmrökt Rospigg | 100 | 15,0 |
30. | Stenbitskaviar | 100 | 15,0 |
31. | Torskrom konserv | 100 | 15,0 |
32. | Renkött torkat | 100 | 13,8 |
33. | Krabba konserv | 100 | 13,5 |
34. | Böckling varmrökt | 100 | 13,0 |
35. | Makrill urtagen varmrökt | 100 | 13,0 |
36. | Torskrom stekt | 100 | 12,7 |
37. | Strömming kokt | 100 | 12,1 |
38. | Fisk rökt | 100 | 11,5 |
39. | Sardiner i olja konserv | 100 | 11,5 |
40. | Strömming salt | 100 | 11,5 |
41. | Leverpastej skivbar 14% fett | 100 | 11,2 |
42. | Salt sill panerad stekt hemlagad | 100 | 10,8 |
43. | Kycklinglever stuvad | 100 | 10,5 |
44. | Musslor | 100 | 10,2 |
45. | Tonfisk stekt | 100 | 10,2 |
46. | Ansjovis skarpsill inlagd | 100 | 10,0 |
47. | Hjärta kalv nöt | 100 | 10,0 |
48. | Kaninkött | 100 | 10,0 |
49. | Krabba kokt | 100 | 10,0 |
50. | Lax urtagen varmrökt | 100 | 10,0 |
51. | Matjessill konserv | 100 | 10,0 |
52. | Musslor konserv u lag | 100 | 10,0 |
53. | Sardeller konserv | 100 | 10,0 |
54. | Strömming | 100 | 10,0 |
55. | Surströmming | 100 | 10,0 |
56. | Strömming opanerad stekt | 100 | 9,7 |
57. | Tonfisk rå | 100 | 9,4 |
58. | Gåsleverpastej rökt konserv | 100 | 9,4 |
59. | Korvkaka leverkaka | 100 | 9,2 |
60. | Kalvhjärna | 100 | 9,0 |
61. | Makrill konserv | 100 | 9,0 |
62. | Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad | 100 | 9,0 |
63. | Strömming panerad stekt | 100 | 8,4 |
64. | Lax sida kallrökt | 100 | 8,1 |
65. | Lammhjärta | 100 | 8,0 |
66. | Lättkaviar Kalles | 100 | 8,0 |
67. | Sardiner i tomatsås konserv | 100 | 7,8 |
68. | Grönpepparpaté | 100 | 7,5 |
69. | Lax kokt | 100 | 7,4 |
70. | Kycklinghjärta | 100 | 7,3 |
71. | Leverpastej bredbar ca 10% fett | 100 | 7,3 |
72. | Leverpastej bredbar 3-3,5% fett | 100 | 7,2 |
73. | Böcklinglåda m äggstanning | 100 | 7,1 |
74. | Lammtunga | 100 | 7,0 |
75. | Renkött kokt | 100 | 6,9 |
76. | Lax odlad norsk fjordlax | 100 | 6,9 |
77. | Paté på köttfärs kycklinglever | 100 | 6,8 |
78. | Makrill | 100 | 6,8 |
79. | Makrill kokt | 100 | 6,7 |
80. | Rådjurskött ugnsstekt | 100 | 6,6 |
81. | Lax stekt | 100 | 6,5 |
82. | Makrill opanerad stekt | 100 | 6,3 |
83. | Renbog | 100 | 6,3 |
84. | Renkött rökt | 100 | 6,3 |
85. | Renskav fryst | 100 | 6,3 |
86. | Renstek rå | 100 | 6,3 |
87. | Rådjurskött | 100 | 6,3 |
88. | Älgskav fryst | 100 | 6,3 |
89. | Lax | 100 | 6,2 |
90. | Strutsfilé stekt | 100 | 6,2 |
91. | Salt sill | 100 | 6,1 |
92. | Lammbräss | 100 | 6,0 |
93. | Makrillfilé konserv i tomatsås | 100 | 6,0 |
94. | Sill salt kokt | 100 | 5,9 |
95. | Renkött ugnsstekt | 100 | 5,9 |
96. | Renskav stekt m vispgrädde | 100 | 5,7 |
97. | Kaviar orökt | 100 | 5,7 |
98. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 5,6 |
99. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 5,6 |
100. | Kräftströmming | 100 | 5,6 |