Lax odlad norsk fjordlax
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 50,5 | % |
| | Protein | 49,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 250 | kcal |
| | Energi kJ | 1046 | kJ |
| | Fett | 19,5 | g |
| | Protein | 19,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 6 | g |
| | Kolesterol | 53,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 209 | mg |
| | Jod | 45 | µg |
| | Järn | 0,2 | mg |
| | Kalcium | 5 | mg |
| | Kalium | 404 | mg |
| | Magnesium | 25 | mg |
| | Natrium | 32 | mg |
| | Selen | 18,5 | µg |
| | Zink | 0,28 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,23 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 8,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,6 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 11 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,9 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,62 | mg |
| | Vitamin D | 11,3 | µg |
| | Vitamin E | 2,23 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| | Avfall | 35 | % |
| | Vatten | 59,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar