Ansjovis skarpsill inlagd
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 35,0 | % |
| | Protein | 33,4 | % |
| | Kolhydrater | 31,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 215 | kcal |
| | Energi kJ | 898 | kJ |
| | Fett | 13,1 | g |
| | Kolhydrat | 11,8 | g |
| | Protein | 12,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,4 | g |
| | Kolesterol | 90 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| | Sackaros | 2,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 141 | mg |
| | Jod | 45 | µg |
| | Järn | 1,3 | mg |
| | Kalcium | 99 | mg |
| | Kalium | 145 | mg |
| | Magnesium | 13 | mg |
| | Natrium | 2750 | mg |
| | Selen | 20 | µg |
| | Zink | 1,8 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 32 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 54 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 57 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 10 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,45 | mg |
| | Vitamin D | 0,21 | µg |
| | Vitamin E | 0,64 | mg |
| Övrigt | Aska | 9,6 | g |
| | Avfall | 28 | % |
| | Vatten | 53 | g |
Källa, referenser och övriga länkar