Kycklinglever stuvad
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Inälver organ produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 33,8 | % | |
| Protein | 50,5 | % | |
| Kolhydrater | 15,3 | % | |
| Alkohol | 0,5 | % | |
| Makrokomponenter | Alkohol | 0,1 | g |
| Energi kcal (Kalori) | 127 | kcal | |
| Energi kJ | 532 | kJ | |
| Fett | 7,5 | g | |
| Kolhydrat | 3,4 | g | |
| Protein | 11,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Kolesterol | 223 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,7 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 0,4 | g | |
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 215 | mg |
| Järn | 3,87 | mg | |
| Kalcium | 19 | mg | |
| Kalium | 254 | mg | |
| Magnesium | 17 | mg | |
| Natrium | 371 | mg | |
| Selen | 24,1 | µg | |
| Zink | 1,42 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,87 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 360 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,2 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 4847 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4847 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 1,05 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 10,54 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg | |
| Vitamin D | 0,65 | µg | |
| Vitamin E | 1,87 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 1 | % | |
| Vatten | 75,5 | g | |