Kalvlever
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 12,9 | % | |
Protein | 76,1 | % | |
Kolhydrater | 11,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 119 | kcal |
Energi kJ | 500 | kJ | |
Fett | 3,3 | g | |
Kolhydrat | 2,8 | g | |
Protein | 19,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 300 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 340 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 8,7 | mg | |
Kalcium | 10 | mg | |
Kalium | 310 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 76 | mg | |
Selen | 15 | µg | |
Zink | 3,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,7 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 32 | mg | |
Folat (Folsyra) | 1790 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 32 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 13,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 16,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 6600 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6603 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 4,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 60 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,9 | mg | |
Vitamin D | 0,25 | µg | |
Vitamin E | 0,7 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 8 | % | |
Vatten | 73 | g |