Du är här: Hem » Kaloritabellen » Kalvlever

Kalvlever

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Inälvor o organ oblandade
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett12,9%
 Protein76,1%
 Kolhydrater11,0%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 119kcal
 Energi kJ500kJ
 Fett3,3g
 Kolhydrat2,8g
 Protein19,4g
FettEnkelomättade fettsyror0,8g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 0,5g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,1g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,6g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 0,7g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fleromättade fettsyror0,6g
 Kolesterol300mg
 Mättade fettsyror1,1g
MineralämnenFosfor340mg
 Jod4µg
 Järn8,7mg
 Kalcium10mg
 Kalium310mg
 Magnesium20mg
 Natrium76mg
 Selen15µg
 Zink3,2mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,7mg
 Askorbinsyra (Vitamin C) 32mg
 Folat (Folsyra) 1790µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 32µg
 Niacin (Vitamin B3) 13,3mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 16,9mg
 Retinol (Vitamin A) 6600µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 6603µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 4,2mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,23mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 60µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,9mg
 Vitamin D0,25µg
 Vitamin E0,7mg
ÖvrigtAska1,5g
 Avfall8%
 Vatten73g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa