Strömming panerad stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 41,4 | % |
| | Protein | 48,5 | % |
| | Kolhydrater | 10,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 206 | kcal |
| | Energi kJ | 860 | kJ |
| | Fett | 14 | g |
| | Kolhydrat | 3,4 | g |
| | Protein | 16,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,8 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,8 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 4,3 | g |
| | Kolesterol | 88,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 0,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 244 | mg |
| | Jod | 82 | µg |
| | Järn | 0,85 | mg |
| | Kalcium | 53 | mg |
| | Kalium | 359 | mg |
| | Magnesium | 35 | mg |
| | Natrium | 491 | mg |
| | Selen | 17,8 | µg |
| | Zink | 1,08 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,19 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 11 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 8,37 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg |
| | Vitamin D | 9,06 | µg |
| | Vitamin E | 3,19 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| | Avfall | 41 | % |
| | Vatten | 63,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar