Paté på köttfärs kycklinglever
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 33,8 | % |
| | Protein | 52,0 | % |
| | Kolhydrater | 14,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 188 | kcal |
| | Energi kJ | 788 | kJ |
| | Fett | 11,2 | g |
| | Kolhydrat | 4,7 | g |
| | Protein | 17,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,7 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,4 | g |
| | Kolesterol | 182,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 0,1 | g |
| | Monosackarider | 0,4 | g |
| | Sackaros | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
| | Jod | 54 | µg |
| | Järn | 3,77 | mg |
| | Kalcium | 20 | mg |
| | Kalium | 262 | mg |
| | Magnesium | 20 | mg |
| | Natrium | 647 | mg |
| | Selen | 19,2 | µg |
| | Zink | 3,6 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,18 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 183 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 2575 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2576 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,69 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,18 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,83 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,38 | mg |
| | Vitamin D | 0,49 | µg |
| | Vitamin E | 1,18 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 64,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar