Du är här: Hem » Kaloritabellen » Nötlever

Nötlever

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Inälvor o organ oblandade
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett11,3%
 Protein72,7%
 Kolhydrater16,0%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 127kcal
 Energi kJ530kJ
 Fett3,1g
 Kolhydrat4,4g
 Protein20g
FettEnkelomättade fettsyror0,7g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 0,5g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,1g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 0,5g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,2g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,1g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,1g
 Fleromättade fettsyror0,6g
 Kolesterol300mg
 Mättade fettsyror1g
MineralämnenFosfor345mg
 Jod4µg
 Järn9,4mg
 Kalcium8mg
 Kalium285mg
 Magnesium34mg
 Natrium82mg
 Selen15µg
 Zink4mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,8mg
 Askorbinsyra (Vitamin C) 29mg
 Folat (Folsyra) 2300µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 950µg
 Niacin (Vitamin B3) 11,2mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 14,9mg
 Retinol (Vitamin A) 14200µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 14279µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 4,2mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,29mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 110µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 1mg
 Vitamin D0,13µg
 Vitamin E0,8mg
ÖvrigtAska1,5g
 Avfall7%
 Vatten71g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa