Leverpastej skivbar 26% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Leverpastej paté mm |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 58,8 | % |
| | Protein | 29,7 | % |
| | Kolhydrater | 11,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 298 | kcal |
| | Energi kJ | 1248 | kJ |
| | Fett | 25,5 | g |
| | Kolhydrat | 5 | g |
| | Protein | 12,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,7 | g |
| | Kolesterol | 140 | mg |
| | Mättade fettsyror | 9,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
| | Monosackarider | 0,7 | g |
| | Sackaros | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 182 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 8 | mg |
| | Kalcium | 22 | mg |
| | Kalium | 184 | mg |
| | Magnesium | 19 | mg |
| | Natrium | 880 | mg |
| | Selen | 18 | µg |
| | Zink | 3,5 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,46 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 7,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 4100 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4100 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 1,5 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,28 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 18,6 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg |
| | Vitamin D | 0,6 | µg |
| | Vitamin E | 0,46 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,6 | g |
| | Vatten | 54 | g |
Källa, referenser och övriga länkar