Salt sill panerad stekt hemlagad
| Tillverkare: | Hemlagat |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt fet > 5% fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 57,2 | % |
| | Protein | 33,3 | % |
| | Kolhydrater | 9,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 289 | kcal |
| | Energi kJ | 1210 | kJ |
| | Fett | 24,2 | g |
| | Kolhydrat | 4 | g |
| | Protein | 14,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,8 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 5,5 | g |
| | Kolesterol | 87 | mg |
| | Mättade fettsyror | 6,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 92 | mg |
| | Järn | 1,2 | mg |
| | Kalcium | 88 | mg |
| | Kalium | 55 | mg |
| | Magnesium | 40 | mg |
| | Natrium | 1220 | mg |
| | Selen | 21,8 | µg |
| | Zink | 1,6 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,53 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 8 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 87 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 87 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,23 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 10,8 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,37 | mg |
| | Vitamin D | 5,4 | µg |
| | Vitamin E | 2,53 | mg |
| Övrigt | Aska | 4,8 | g |
| | Vatten | 52 | g |
Källa, referenser och övriga länkar