Sardeller konserv
| Maträttstyp: | Konserv |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 34,6 | % | |
| Protein | 64,4 | % | |
| Kolhydrater | 1,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 170 | kcal |
| Energi kJ | 713 | kJ | |
| Fett | 10,3 | g | |
| Kolhydrat | 0,3 | g | |
| Protein | 19,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,9 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 2,3 | g | |
| Kolesterol | 50 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,6 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
| Järn | 1,3 | mg | |
| Kalcium | 168 | mg | |
| Kalium | 145 | mg | |
| Magnesium | 13 | mg | |
| Natrium | 2742 | mg | |
| Selen | 20 | µg | |
| Zink | 1,8 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,73 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 50 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 50 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 10 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
| Vitamin D | 12,36 | µg | |
| Vitamin E | 0,73 | mg | |
| Övrigt | Aska | 11,6 | g |
| Vatten | 58,6 | g | |