Matjessill konserv
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 44,6 | % | |
Protein | 31,6 | % | |
Kolhydrater | 23,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 314 | kcal |
Energi kJ | 1314 | kJ | |
Fett | 22,6 | g | |
Kolhydrat | 12,1 | g | |
Protein | 16 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,3 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 5,8 | g | |
Kolesterol | 85 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 6 | g |
Monosackarider | 6,1 | g | |
Sackaros | 6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 200 | mg |
Järn | 1,3 | mg | |
Kalcium | 43 | mg | |
Kalium | 400 | mg | |
Magnesium | 35 | mg | |
Natrium | 2500 | mg | |
Selen | 25 | µg | |
Zink | 1,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 10 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 10 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 10 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,45 | mg | |
Vitamin D | 5 | µg | |
Vitamin E | 1 | mg | |
Övrigt | Aska | 6,8 | g |
Vatten | 42,5 | g |