Du är här: Hem » Kaloritabellen » Strömming kokt

Strömming kokt

Maträttstyp:Kokt, kött, fisk eller grönsak
Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst kokt
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett36,4%
 Protein63,6%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 199kcal
 Energi kJ833kJ
 Fett12,5g
 Protein21,8g
FettEnkelomättade fettsyror4g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,8g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,3g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 1g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,1g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 2,7g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,7g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,4g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,8g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 1,1g
 Fleromättade fettsyror3,9g
 Kolesterol121mg
 Mättade fettsyror3,4g
MineralämnenFosfor310mg
 Jod64µg
 Järn0,95mg
 Kalcium68mg
 Kalium464mg
 Magnesium41mg
 Natrium240mg
 Selen24,2µg
 Zink1,35mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 2,69mg
 Folat (Folsyra) 5µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 7µg
 Niacin (Vitamin B3) 3,5mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 7,5mg
 Retinol (Vitamin A) 15µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 15µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,19mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,13mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 12,1µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,47mg
 Vitamin D12,37µg
 Vitamin E2,69mg
ÖvrigtAska2,2g
 Avfall56%
 Vatten63,5g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa