Strömming kokt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 36,4 | % | |
| Protein | 63,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 199 | kcal |
| Energi kJ | 833 | kJ | |
| Fett | 12,5 | g | |
| Protein | 21,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,7 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 3,9 | g | |
| Kolesterol | 121 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 310 | mg |
| Jod | 64 | µg | |
| Järn | 0,95 | mg | |
| Kalcium | 68 | mg | |
| Kalium | 464 | mg | |
| Magnesium | 41 | mg | |
| Natrium | 240 | mg | |
| Selen | 24,2 | µg | |
| Zink | 1,35 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,69 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 12,1 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 | mg | |
| Vitamin D | 12,37 | µg | |
| Vitamin E | 2,69 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,2 | g |
| Avfall | 56 | % | |
| Vatten | 63,5 | g | |