Strömming opanerad stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt fet > 5% fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 36,6 | % |
| | Protein | 63,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 168 | kcal |
| | Energi kJ | 704 | kJ |
| | Fett | 10,6 | g |
| | Protein | 18,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,4 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,9 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,3 | g |
| | Kolesterol | 102,3 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 262 | mg |
| | Jod | 91 | µg |
| | Järn | 0,8 | mg |
| | Kalcium | 59 | mg |
| | Kalium | 392 | mg |
| | Magnesium | 34 | mg |
| | Natrium | 495 | mg |
| | Selen | 20,5 | µg |
| | Zink | 1,14 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,27 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 4 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 13 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 13 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 9,66 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg |
| | Vitamin D | 10,45 | µg |
| | Vitamin E | 2,27 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,6 | g |
| | Avfall | 48 | % |
| | Vatten | 68,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar