Levergryta m grönsaker fryst
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Inälver organ produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 22,6 | % |
| | Protein | 41,5 | % |
| | Kolhydrater | 35,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 103 | kcal |
| | Energi kJ | 430 | kJ |
| | Fett | 4,4 | g |
| | Kolhydrat | 7 | g |
| | Protein | 8,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,7 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Kolesterol | 107 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| | Fibrer | 1,3 | g |
| | Monosackarider | 2,1 | g |
| | Sackaros | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 145 | mg |
| | Järn | 3,8 | mg |
| | Kalcium | 22 | mg |
| | Kalium | 241 | mg |
| | Magnesium | 24 | mg |
| | Natrium | 408 | mg |
| | Selen | 3,5 | µg |
| | Zink | 1,6 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 73 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 577 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 4880 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4928 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 1,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 38 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,36 | mg |
| | Vitamin D | 0,35 | µg |
| | Vitamin E | 1 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Vatten | 77,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar