Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fettsyror C20:5 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (g) |
1. | Ål flat- o varmrökt | 100 | 1,7 |
2. | Makrillfilé varmrökt | 100 | 1,6 |
3. | Makrill konserv | 100 | 1,6 |
4. | Lax odlad norsk fjordlax | 100 | 1,5 |
5. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 1,5 |
6. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 1,5 |
7. | Makrill urtagen varmrökt | 100 | 1,4 |
8. | Sardiner i olja konserv | 100 | 1,4 |
9. | Ål | 100 | 1,4 |
10. | Matjessill konserv | 100 | 1,3 |
11. | Ål rund- o varmrökt | 100 | 1,3 |
12. | Sardiner i tomatsås konserv | 100 | 1,2 |
13. | Salt sill panerad stekt hemlagad | 100 | 1,1 |
14. | Salt sill | 100 | 1,1 |
15. | Sill salt kokt | 100 | 1,1 |
16. | Böckling filé dubbel varmrökt Rospigg | 100 | 1,0 |
17. | Sill | 100 | 1,0 |
18. | Sill panerad stekt | 100 | 1,0 |
19. | Makrill opanerad stekt | 100 | 0,9 |
20. | Makrill kokt | 100 | 0,9 |
21. | Salt sill urvattnad konserv | 100 | 0,9 |
22. | Makrill | 100 | 0,8 |
23. | Makrillfilé konserv i tomatsås | 100 | 0,8 |
24. | Makrill panerad stekt | 100 | 0,8 |
25. | Fisk rökt | 100 | 0,8 |
26. | Regnbågslax sida kallrökt | 100 | 0,8 |
27. | Strömming kokt | 100 | 0,8 |
28. | Röding | 100 | 0,7 |
29. | Regnbågslax panerad stekt | 100 | 0,7 |
30. | Ansjovis skarpsill inlagd | 100 | 0,7 |
31. | Sardeller konserv | 100 | 0,7 |
32. | Böckling varmrökt | 100 | 0,6 |
33. | Laxpaté | 100 | 0,6 |
34. | Lax stekt | 100 | 0,6 |
35. | Lax kokt | 100 | 0,6 |
36. | Regnbågslax inkokt | 100 | 0,6 |
37. | Regnbågslax | 100 | 0,6 |
38. | Röding urtagen varmrökt | 100 | 0,6 |
39. | Stenbitskaviar | 100 | 0,6 |
40. | Stillahavslax | 100 | 0,6 |
41. | Strömming | 100 | 0,6 |
42. | Strömming opanerad stekt | 100 | 0,6 |
43. | Strömming panerad stekt | 100 | 0,6 |
44. | Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad | 100 | 0,6 |
45. | Surströmming | 100 | 0,6 |
46. | Regnbågslax urtagen varmrökt | 100 | 0,5 |
47. | Regnbågslax odlad | 100 | 0,5 |
48. | Lax | 100 | 0,5 |
49. | Lax sida kallrökt | 100 | 0,5 |
50. | Siklöja | 100 | 0,5 |
51. | Strömming salt | 100 | 0,5 |
52. | Vaniljsås m havre 11% fett Oatly | 100 | 0,5 |
53. | Böcklinglåda m äggstanning | 100 | 0,4 |
54. | Gravad lax | 100 | 0,4 |
55. | Hälleflundra kokt | 100 | 0,4 |
56. | Krabba konserv | 100 | 0,4 |
57. | Kräftströmming | 100 | 0,4 |
58. | Laxmousse | 100 | 0,4 |
59. | Lax urtagen varmrökt | 100 | 0,4 |
60. | Tonfisk stekt | 100 | 0,4 |
61. | Hälleflundra panerad stekt | 100 | 0,3 |
62. | Lax rimmad | 100 | 0,3 |
63. | Löjrom saltad | 100 | 0,3 |
64. | Lax konserv | 100 | 0,3 |
65. | Kaviar rökt | 100 | 0,3 |
66. | Kaviar orökt | 100 | 0,3 |
67. | Krabba kokt | 100 | 0,3 |
68. | Hälleflundra | 100 | 0,3 |
69. | Hummer | 100 | 0,3 |
70. | Flundra | 100 | 0,3 |
71. | Sik urtagen varmrökt | 100 | 0,3 |
72. | Tonfisk rå | 100 | 0,3 |
73. | Torskrom sillrom m.fl. rå | 100 | 0,3 |
74. | Ättikströmming | 100 | 0,3 |
75. | Bagel m rökt lax philadelphiaost sallad | 100 | 0,2 |
76. | Braxen | 100 | 0,2 |
77. | Fiskpaté m skaldjur | 100 | 0,2 |
78. | Fiskpastej | 100 | 0,2 |
79. | Fiskthaigryta, lax | 100 | 0,2 |
80. | Havskräfta | 100 | 0,2 |
81. | Hummer konserv el kokt | 100 | 0,2 |
82. | Böcklingpastej | 100 | 0,2 |
83. | Krabba blå | 100 | 0,2 |
84. | Kräfta konserv el kokt | 100 | 0,2 |
85. | Kycklinglever stekt | 100 | 0,2 |
86. | Musslor | 100 | 0,2 |
87. | Musslor konserv u lag | 100 | 0,2 |
88. | Ostron konserv m lag | 100 | 0,2 |
89. | Ostron | 100 | 0,2 |
90. | Räkor kokta | 100 | 0,2 |
91. | Räkor | 100 | 0,2 |
92. | Piggvar kokt | 100 | 0,2 |
93. | Piggvar | 100 | 0,2 |
94. | Räkor konserv u lag | 100 | 0,2 |
95. | Sillbullar | 100 | 0,2 |
96. | Sillpudding | 100 | 0,2 |
97. | Sillsallad | 100 | 0,2 |
98. | Sniglar vinbergssnäckor | 100 | 0,2 |
99. | Sushi lax | 100 | 0,2 |
100. | Torskrom konserv | 100 | 0,2 |