Du är här: Hem » Kaloritabellen » Räkor

Räkor

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Skaldjur bläckfisk färsk fryst kokt
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett4,2%
 Protein95,8%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 84kcal
 Energi kJ349kJ
 Fett0,8g
 Protein18,1g
FettEnkelomättade fettsyror0,2g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 0,1g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,1g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 0,1g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,2g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 0,1g
 Fleromättade fettsyror0,3g
 Kolesterol152mg
 Mättade fettsyror0,2g
MineralämnenFosfor166mg
 Järn1,6mg
 Kalcium63mg
 Kalium220mg
 Magnesium42mg
 Natrium140mg
 Selen21µg
 Zink1,3mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 4mg
 Folat (Folsyra) 7µg
 Niacin (Vitamin B3) 3,2mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 6,5mg
 Retinol (Vitamin A) 15µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 15µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,03mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,02mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,9µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,1mg
 Vitamin D0,5µg
 Vitamin E4mg
ÖvrigtAska1,4g
 Avfall62%
 Vatten79g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa