Sillpudding
| Maträttstyp: | Pudding eller låda |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 30,0 | % | |
| Protein | 29,6 | % | |
| Kolhydrater | 40,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 129 | kcal |
| Energi kJ | 540 | kJ | |
| Fett | 7 | g | |
| Kolhydrat | 9,4 | g | |
| Protein | 6,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Kolesterol | 71,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,9 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 0,7 | g | |
| Sackaros | 0,6 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 80 | mg |
| Jod | 7 | µg | |
| Järn | 0,7 | mg | |
| Kalcium | 47 | mg | |
| Kalium | 298 | mg | |
| Magnesium | 19 | mg | |
| Natrium | 239 | mg | |
| Selen | 8 | µg | |
| Zink | 0,51 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,89 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 34 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 35 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,15 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
| Vitamin D | 1,2 | µg | |
| Vitamin E | 0,89 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Avfall | 12 | % | |
| Vatten | 74,7 | g | |