Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fettsyror C22:6 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (g) |
1. | Makrill konserv | 100 | 2,7 |
2. | Makrillfilé varmrökt | 100 | 2,7 |
3. | Makrill urtagen varmrökt | 100 | 2,4 |
4. | Ål flat- o varmrökt | 100 | 2,4 |
5. | Makrillfilé konserv i tomatsås | 100 | 2,3 |
6. | Regnbågslax sida kallrökt | 100 | 2,2 |
7. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 2,2 |
8. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 2,1 |
9. | Lax odlad norsk fjordlax | 100 | 2,0 |
10. | Matjessill konserv | 100 | 2,0 |
11. | Regnbågslax panerad stekt | 100 | 2,0 |
12. | Ål | 100 | 2,0 |
13. | Lax kokt | 100 | 1,8 |
14. | Makrill kokt | 100 | 1,8 |
15. | Makrill opanerad stekt | 100 | 1,8 |
16. | Regnbågslax | 100 | 1,8 |
17. | Regnbågslax inkokt | 100 | 1,8 |
18. | Sardiner i tomatsås konserv | 100 | 1,8 |
19. | Sill salt kokt | 100 | 1,8 |
20. | Ål rund- o varmrökt | 100 | 1,8 |
21. | Lax stekt | 100 | 1,7 |
22. | Makrill | 100 | 1,7 |
23. | Salt sill | 100 | 1,7 |
24. | Salt sill panerad stekt hemlagad | 100 | 1,7 |
25. | Makrill panerad stekt | 100 | 1,6 |
26. | Sill | 100 | 1,6 |
27. | Sill panerad stekt | 100 | 1,6 |
28. | Fisk rökt | 100 | 1,5 |
29. | Lax sida kallrökt | 100 | 1,5 |
30. | Sardiner i olja konserv | 100 | 1,5 |
31. | Regnbågslax urtagen varmrökt | 100 | 1,4 |
32. | Salt sill urvattnad konserv | 100 | 1,4 |
33. | Böckling filé dubbel varmrökt Rospigg | 100 | 1,3 |
34. | Lax | 100 | 1,3 |
35. | Ansjovis skarpsill inlagd | 100 | 1,2 |
36. | Laxmousse | 100 | 1,2 |
37. | Regnbågslax odlad | 100 | 1,1 |
38. | Strömming kokt | 100 | 1,1 |
39. | Tonfisk stekt | 100 | 1,1 |
40. | Gravad lax | 100 | 1,0 |
41. | Lax urtagen varmrökt | 100 | 1,0 |
42. | Hälleflundra kokt | 100 | 0,9 |
43. | Lax konserv | 100 | 0,9 |
44. | Lax rimmad | 100 | 0,9 |
45. | Laxpaté | 100 | 0,9 |
46. | Sardeller konserv | 100 | 0,9 |
47. | Stillahavslax | 100 | 0,9 |
48. | Strömming opanerad stekt | 100 | 0,9 |
49. | Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad | 100 | 0,9 |
50. | Tonfisk rå | 100 | 0,9 |
51. | Böckling varmrökt | 100 | 0,8 |
52. | Hälleflundra | 100 | 0,8 |
53. | Hälleflundra panerad stekt | 100 | 0,8 |
54. | Röding | 100 | 0,8 |
55. | Stenbitskaviar | 100 | 0,8 |
56. | Strömming | 100 | 0,8 |
57. | Strömming panerad stekt | 100 | 0,8 |
58. | Surströmming | 100 | 0,8 |
59. | Röding urtagen varmrökt | 100 | 0,7 |
60. | Siklöja | 100 | 0,7 |
61. | Strömming salt | 100 | 0,7 |
62. | Fiskthaigryta, lax | 100 | 0,6 |
63. | Kaviar orökt | 100 | 0,6 |
64. | Sik urtagen varmrökt | 100 | 0,6 |
65. | Kräftströmming | 100 | 0,5 |
66. | Böcklinglåda m äggstanning | 100 | 0,5 |
67. | Löjrom saltad | 100 | 0,5 |
68. | Sushi lax | 100 | 0,5 |
69. | Torskrom sillrom m.fl. rå | 100 | 0,5 |
70. | Ättikströmming | 100 | 0,5 |
71. | Braxen | 100 | 0,4 |
72. | Fiskpaté m skaldjur | 100 | 0,4 |
73. | Kaviar rökt | 100 | 0,4 |
74. | Kalvhjärna | 100 | 0,4 |
75. | Torkad fisk | 100 | 0,4 |
76. | Torskrom konserv | 100 | 0,4 |
77. | Torskrom stekt | 100 | 0,4 |
78. | Äggula | 100 | 0,4 |
79. | Öring svensk älvöring | 100 | 0,4 |
80. | Kycklinglever stekt | 100 | 0,3 |
81. | Gåsleverpastej rökt konserv | 100 | 0,3 |
82. | Ister gris | 100 | 0,3 |
83. | Friterad bläckfisk restaurang | 100 | 0,3 |
84. | Crêpefyllning, kall förrätt ospec. | 100 | 0,3 |
85. | Bagel m rökt lax philadelphiaost sallad | 100 | 0,3 |
86. | Lättkaviar Kalles | 100 | 0,3 |
87. | Ostron konserv m lag | 100 | 0,3 |
88. | Sillbullar | 100 | 0,3 |
89. | Sillpudding | 100 | 0,3 |
90. | Sillsallad | 100 | 0,3 |
91. | Sushi hällefundra | 100 | 0,3 |
92. | Sushi olika sorter | 100 | 0,3 |
93. | Tonfisk i olja konserv | 100 | 0,3 |
94. | Öring | 100 | 0,3 |
95. | Abborre kokt | 100 | 0,2 |
96. | Böcklingpastej | 100 | 0,2 |
97. | Fisk m mandel o ströbröd fryst | 100 | 0,2 |
98. | Fiskpaj | 100 | 0,2 |
99. | Fiskpastej | 100 | 0,2 |
100. | Flundra | 100 | 0,2 |