Friterad bläckfisk restaurang
| Tillverkare: | Restaurang/storkök |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 36,9 | % |
| | Protein | 23,4 | % |
| | Kolhydrater | 39,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 280 | kcal |
| | Energi kJ | 1173 | kJ |
| | Fett | 17,8 | g |
| | Kolhydrat | 19,1 | g |
| | Protein | 11,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 7,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 8,1 | g |
| | Kolesterol | 118 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 146 | mg |
| | Jod | 8 | µg |
| | Järn | 0,26 | mg |
| | Kalcium | 13 | mg |
| | Kalium | 74 | mg |
| | Magnesium | 15 | mg |
| | Natrium | 605 | mg |
| | Selen | 24,5 | µg |
| | Zink | 0,87 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 10,9 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 7 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,87 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| | Vitamin D | 0,11 | µg |
| | Vitamin E | 10,9 | mg |
| | Vitamin K | 8 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| | Vatten | 50,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar