Torkad fisk
| Maträttstyp: | Torkat |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjur |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,7 | % | |
| Protein | 98,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 333 | kcal |
| Energi kJ | 1395 | kJ | |
| Fett | 1,4 | g | |
| Protein | 79 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,4 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
| Kolesterol | 180 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 450 | mg |
| Järn | 2,5 | mg | |
| Kalcium | 160 | mg | |
| Kalium | 1400 | mg | |
| Magnesium | 120 | mg | |
| Natrium | 240 | mg | |
| Selen | 20 | µg | |
| Zink | 2 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 14 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 23,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
| Vitamin D | 2,4 | µg | |
| Vitamin E | 0,5 | mg | |
| Övrigt | Aska | 4,8 | g |
| Avfall | 15 | % | |
| Vatten | 14,8 | g | |