De 100 livsmedel som innehåller mest
Här hittar du en lista som visar den 100 livsmedel som innehåller mest Fettsyror C22:5 per 100 gram enligt Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.
# | Livsmedel | Vikt (g) | Mängd (g) |
1. | Ål flat- o varmrökt | 100 | 1,4 |
2. | Ål ugnsstekt hemlagad | 100 | 1,3 |
3. | Ål inkokt hemlagad | 100 | 1,2 |
4. | Ål | 100 | 1,1 |
5. | Ål rund- o varmrökt | 100 | 1,0 |
6. | Lax odlad norsk fjordlax | 100 | 0,6 |
7. | Laxpaté | 100 | 0,6 |
8. | Röding urtagen varmrökt | 100 | 0,3 |
9. | Röding | 100 | 0,3 |
10. | Lax stekt | 100 | 0,3 |
11. | Lax sida kallrökt | 100 | 0,3 |
12. | Regnbågslax odlad | 100 | 0,3 |
13. | Lax kokt | 100 | 0,3 |
14. | Lax | 100 | 0,3 |
15. | Friterad bläckfisk | 100 | 0,3 |
16. | Fisk rökt | 100 | 0,2 |
17. | Gravad lax | 100 | 0,2 |
18. | Gåsleverpastej rökt konserv | 100 | 0,2 |
19. | Lammlever | 100 | 0,2 |
20. | Ister gris | 100 | 0,2 |
21. | Lax konserv | 100 | 0,2 |
22. | Kalvhjärna | 100 | 0,2 |
23. | Makrill urtagen varmrökt | 100 | 0,2 |
24. | Makrill panerad stekt | 100 | 0,2 |
25. | Makrill opanerad stekt | 100 | 0,2 |
26. | Makrill konserv | 100 | 0,2 |
27. | Makrill kokt | 100 | 0,2 |
28. | Makrill | 100 | 0,2 |
29. | Regnbågslax inkokt | 100 | 0,2 |
30. | Regnbågslax | 100 | 0,2 |
31. | Laxmousse | 100 | 0,2 |
32. | Lax urtagen varmrökt | 100 | 0,2 |
33. | Lax rimmad | 100 | 0,2 |
34. | Regnbågslax sida kallrökt | 100 | 0,2 |
35. | Regnbågslax panerad stekt | 100 | 0,2 |
36. | Makrillfilé varmrökt | 100 | 0,2 |
37. | Sardiner i olja konserv | 100 | 0,2 |
38. | Stillahavslax | 100 | 0,2 |
39. | Tonfisk stekt | 100 | 0,2 |
40. | Stekfläsk sida gris m svål skivor | 100 | 0,1 |
41. | Skaldjurspaté | 100 | 0,1 |
42. | Sill salt kokt | 100 | 0,1 |
43. | Sill panerad stekt | 100 | 0,1 |
44. | Sill | 100 | 0,1 |
45. | Siklöja | 100 | 0,1 |
46. | Sik urtagen varmrökt | 100 | 0,1 |
47. | Sardiner i tomatsås konserv | 100 | 0,1 |
48. | Salt sill urvattnad konserv | 100 | 0,1 |
49. | Salt sill panerad stekt hemlagad | 100 | 0,1 |
50. | Salt sill | 100 | 0,1 |
51. | Salami svensk ca 33% fett | 100 | 0,1 |
52. | Salami importerad 45% fett | 100 | 0,1 |
53. | Rökt sidfläsk gris | 100 | 0,1 |
54. | Rökt påläggskorv 34% fett ospec | 100 | 0,1 |
55. | Rökt medvurst ca 36% fett | 100 | 0,1 |
56. | Rimmat sidfläsk gris stekt | 100 | 0,1 |
57. | Rimmat sidfläsk gris panerat stekt | 100 | 0,1 |
58. | Rimmat sidfläsk el stekfläsk gris i skivor | 100 | 0,1 |
59. | Rimmad oxtunga nöt | 100 | 0,1 |
60. | Rimmad oxbringa nöt kokt | 100 | 0,1 |
61. | Revbensspjäll gris ugnsstekt grillat | 100 | 0,1 |
62. | Revbensspjäll gris grillat ugnsstekt | 100 | 0,1 |
63. | Regnbågslax urtagen varmrökt | 100 | 0,1 |
64. | Makrillfilé konserv i tomatsås | 100 | 0,1 |
65. | Prinskorv stekt | 100 | 0,1 |
66. | Prinskorv 24% fett | 100 | 0,1 |
67. | Pressylta | 100 | 0,1 |
68. | Piggvar kokt | 100 | 0,1 |
69. | Piggvar | 100 | 0,1 |
70. | Nötlever panerad stekt | 100 | 0,1 |
71. | Nötlever ej panerad stekt | 100 | 0,1 |
72. | Nötlever | 100 | 0,1 |
73. | Matjessill konserv | 100 | 0,1 |
74. | Leverstuvning hemlagad | 100 | 0,1 |
75. | Leverstuvning fryst | 100 | 0,1 |
76. | Leverpastej skivbar 26% fett | 100 | 0,1 |
77. | Leverpastej bredbar ca 24% fett | 100 | 0,1 |
78. | Leverbiff mald stekt fryst | 100 | 0,1 |
79. | Leverbiff mald lever rå fryst | 100 | 0,1 |
80. | Lever ren | 100 | 0,1 |
81. | Kabanoss korv stekt | 100 | 0,1 |
82. | Högrev kokt | 100 | 0,1 |
83. | Hästkött | 100 | 0,1 |
84. | Hälleflundra panerad stekt | 100 | 0,1 |
85. | Hälleflundra kokt | 100 | 0,1 |
86. | Hälleflundra | 100 | 0,1 |
87. | Kycklinglever stekt | 100 | 0,1 |
88. | Kycklinglever | 100 | 0,1 |
89. | Kyckling m skinn stekt | 100 | 0,1 |
90. | Kokt fläskrulad /rullsylta | 100 | 0,1 |
91. | Kaninkött | 100 | 0,1 |
92. | Grislever | 100 | 0,1 |
93. | Grisfötter kokta | 100 | 0,1 |
94. | Friterade räkor restaurang | 100 | 0,1 |
95. | Duva stekt M | 100 | 0,1 |
96. | Duva stekt | 100 | 0,1 |
97. | Duva m skinn | 100 | 0,1 |
98. | Braxen | 100 | 0,1 |
99. | Bagel m rökt lax philadelphiaost sallad | 100 | 0,1 |
100. | Ansjovis skarpsill inlagd | 100 | 0,1 |
Källa, referenser och övriga länkar