Kabanoss korv stekt
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 62,7 | % | |
| Protein | 35,0 | % | |
| Kolhydrater | 2,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 372 | kcal |
| Energi kJ | 1558 | kJ | |
| Fett | 33 | g | |
| Kolhydrat | 1,2 | g | |
| Protein | 18,4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 15,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 7,3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 4,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 14 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 3,3 | g | |
| Kolesterol | 73 | mg | |
| Mättade fettsyror | 12,2 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 0,7 | g |
| Monosackarider | 1,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 233 | mg |
| Jod | 4 | µg | |
| Järn | 1,91 | mg | |
| Kalcium | 12 | mg | |
| Kalium | 248 | mg | |
| Magnesium | 19 | mg | |
| Natrium | 1263 | mg | |
| Selen | 8,8 | µg | |
| Zink | 3,25 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,11 | mg |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 76 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 7 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | |
| Vitamin D | 0,38 | µg | |
| Vitamin E | 0,11 | mg | |
| Vitamin K | 4 | µg | |
| Övrigt | Aska | 3,9 | g |
| Vatten | 42,9 | g | |