Friterade räkor restaurang
| Tillverkare: | Restaurang/storkök |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 47,9 | % |
| | Protein | 11,4 | % |
| | Kolhydrater | 40,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 387 | kcal |
| | Energi kJ | 1621 | kJ |
| | Fett | 29,1 | g |
| | Kolhydrat | 24,7 | g |
| | Protein | 6,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,9 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 12 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 12,9 | g |
| | Kolesterol | 48,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,9 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| | Fibrer | 1,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 233 | mg |
| | Jod | 6 | µg |
| | Järn | 0,37 | mg |
| | Kalcium | 29 | mg |
| | Kalium | 58 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 384 | mg |
| | Selen | 11,3 | µg |
| | Zink | 0,51 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 12,5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 12,5 | mg |
| | Vitamin K | 25 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| | Vatten | 37 | g |
Källa, referenser och övriga länkar