Rimmat sidfläsk gris panerat stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 65,2 | % |
| | Protein | 22,3 | % |
| | Kolhydrater | 12,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 491 | kcal |
| | Energi kJ | 2055 | kJ |
| | Fett | 44,4 | g |
| | Kolhydrat | 8,5 | g |
| | Protein | 15,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 19,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 10,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 5,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 17,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,4 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 5,9 | g |
| | Kolesterol | 123,3 | mg |
| | Mättade fettsyror | 17,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 0,5 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 265 | mg |
| | Jod | 79 | µg |
| | Järn | 0,95 | mg |
| | Kalcium | 17 | mg |
| | Kalium | 247 | mg |
| | Magnesium | 25 | mg |
| | Natrium | 1989 | mg |
| | Selen | 10,3 | µg |
| | Zink | 4,09 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,05 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 32 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 32 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,33 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,49 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| | Vitamin D | 0,67 | µg |
| | Vitamin E | 2,05 | mg |
| Övrigt | Aska | 5,6 | g |
| | Avfall | 1 | % |
| | Vatten | 25,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar