Rimmad oxbringa nöt kokt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 46,2 | % |
| | Protein | 53,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 360 | kcal |
| | Energi kJ | 1505 | kJ |
| | Fett | 26,5 | g |
| | Protein | 30,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,7 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 5,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 9,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| | Kolesterol | 108,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 12,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 298 | mg |
| | Järn | 3,68 | mg |
| | Kalcium | 7 | mg |
| | Kalium | 456 | mg |
| | Magnesium | 32 | mg |
| | Natrium | 2281 | mg |
| | Selen | 15,8 | µg |
| | Zink | 7,72 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,77 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 63 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 7,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 33 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 39 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,25 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| | Vitamin D | 1,75 | µg |
| | Vitamin E | 0,77 | mg |
| Övrigt | Aska | 8,8 | g |
| | Avfall | 65 | % |
| | Vatten | 33,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar